Diş temizliği

DİŞ TAŞI DİŞ TEMİZLİĞİ

Diş hekiminiz diş ipi ve fırça kullanma konusunda size eğitmenlik yapabilecek bir diş sağlığı koruma uzmanıdır. Diş ipi kullanma konusunda takıldığınız bir yer olursa, ilk ziyaretinizde diş hekiminize diş ipi tekniğinize bakarak, bazı uyarılarda bulunmasını rica edin.

■ Yaşam için potansiyel tehdit taşıyan bazı hastalıkların işaret ve belirtileri önce ağızda ortaya çıktığı için, bir diş muayenesi ya da diş hekimi ziyareti sırasında erken bir aşamada tespit edilmeleri mümkündür.

■ Acıdığı için profesyonel diş temizliği yapmaktan korkuyorsanız, endişelenmenize hiç gerek yoktur. Ağrı giderici iki yöntem mevcuttur. Temizlik başlamadan önce hissizleşme yaratan bir özel gargara kullanılabilir. Ya da temizlik sırasında topikal anestezi yapılmasını isteyebilirsiniz.

■ Hijyen randevunuz öncesinde dişetiniz tahrişli ve kanamalı ise, seans sonrasında bir hafta boyunca dişetinizin durumunu iyi takip edin. Dişetiniz kanamaya ve sızlamaya devam ederse, diş hekiminizi arayın.

■ Ağzınızda temizlenecek iki hedef bölge vardır. Birinci hedef dişetiniz, ikinci hedef ise dişlerinizdir.

■ Özel yüzeylerin temizliği için çıkarılmış bazı ağız bakım gereçleri vardır. Diş ipi dişlerin arasına ve dişeti hizasının altına gi­rer. Diş fırçanız dişin yüzeyini ve dilinizi temizler; dil için özel bir temizleyici bölümü kullanabilirsiniz.

diş temizeme fiyatı
■ Ağız spreyi sabit köprülerin altına ve dişeti hizasının dibine sıvı akıtan bir el aletidir. Gingivitis ya da dişeti hastalığı probleminiz varsa işe yarar.

■ Ağız sıvıları eğer bir problemi gizliyorlarsa, problem olabilirler. Diş hekiminize kronik nefes kokmasının nedenini sorun. Dişeti hastalığının işareti olabilir.

■ Dişlerinizi temizlemenize zorluk çıkaran eski dolgulardan ya da eski diş onarımlarından kurtulun. Diş hekiminizden tavsiye alın.

Published with Blogger-droid v2.0.4diş temizliği,diş temizletme,diş taşı,diş taşı temizletme,diş taşı temizleme fiyatı,