Dişhekimliğinde Sabit Köprü

Diş hekimliğinde Sabit Köprü

Diş hekimliğindeki köprü bildiğimiz köprü anlamındadır. Bir boşluğun üzerine kurulur. Sabit köprü iki sağlam dişe tutunarak ,eksilen dişin bıraktığı boşluğu kaplar.
<u><strong>Sabit köprü avantajları </strong></u>:


Sabit köprü kalıcıdır ve gece yatarken çıkarmak gerekmez.Doğal dişinize benzer kullanımı çok rahattır, çiğnerken oynamaz,metal kanca gibi çirkin bir görüntü yoktur. Bitişik dişlerinize tutulur ve onlara destek olur .Dişleri bir hizada tutar ağzınızı koruma sağlayacak şekilde restore eder.
Köprü yapımında en çok porselen malzeme kullanılır porselenin kırılmasını önlemek için altında metal veya zirkonyum alt yapı kullanılır.
Porselen diş köprüsünün fiyatlarını etkileyen alt yapı tercihi estetik beklentilere göre ve biyo mekanik prensiplere göre seçilir.
Zirkonyum diş fiyatları Metal porselen diş fiyatlarına göre yüksektie ancak daha estetik bir diş köprüsü olarak hastaların beğenisini kazanmaktadır.
<u><strong>Sabit köprünün dezavantajları</strong></u><strong><u>:</u></strong>
Sabit köprünün aslında bilinen bir dezavantajı yoktur. Sadece çok iyi temizlemek gerekir.Köprünün altında plak ve bakteri birikmesini önlemek için uzun süre diş ipi ve bol su kullanmak gerekir.
ESTETİK VE SABİT DİŞ KAPLAMA İSTİYORSANIZ RANDEVU İÇİN 05493474347 RANDEVU ALABİLİRSİNİZ.