Gülüş Tasarımı

Estetik Diş Hekimliğinde, gülüş tasarımı denildiğinde diş hekimliğinin ve sanatın birlikte uygulanarak kişiye özel en iy gülüşü keşfetmek ve yenilemektir. 
Gülüş tasarımında istekleriniz göz önünde bulundurularak fonksiyon, estetik ve doğallığın birleştirildiği en güzel gülüşü planlamaktır. Genellikle beyazlatma, porselen laminat vener, implant veya dişeti seviyelendirme gibi bir veya bir kaç işlemin birarada uygulanması elde edilir. 
Gülüş tasarımında kişinin yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, yaşı, dudakları, dişlerin rengi, dizilimi ve dişeti formu gibi unsurlar göz önüne alınır.
Diş eti estetiği gülüş tasarımının önemli bir parçasıdır. Dişlerin olduğu kadar diş etlerinin de simetrik ve belirli oran ile şekillerde olması ideal ağız içi görüntünün sağlanması için gereklidir.
Estetik diş hek yapacağı diş üzeri restorasyonlarını lamina, zirkonyum,empress diş kaplamaları veya metal porselen diş kaplaması olarak tercih edebilir. Bu tercihlerde birçok teknik unsur rol oynar. Dişlerin boyu, diş eti durumu,yapılan restorasyonun bölgesi,diş gıcırdatma,kişinin kapanış şekli dikkat edilmesi öncelik taşıyan faktörlerdir.

Daha fazla
Bilgi için 02126616979