Zirkonyum diş

Zirkonyum  Diş 

Zirkonyum diş kaplama günümüzde hızla artarak tercih edilmektedir. Zirkonyum diş, aslında beyaz renkli bir metal olan zirkonyum ile porselen estetiğini bir araya getiren uygulamadır.  Zirkonyum  bir dişte kaplama olarak kullanılabilir.Bunun yanında  diş kayıplarının olduğu durumlarda köprü yapımında da kullanıma uygundur. 
Yapımında genellikle bilgisayar destekli (CAD/CAM) kullanılmaktadır.
Zirkonyum porselen yapımı teknik hassasiyeti olan bir konudur. 
Zirkonyum diş, metal destekli porselenlere göre daha estetik sonuç verir.
Zirkonyum kaplamaların birçok pozitif yönü vardır. 
CAD-CAM teknolojisi ile yapılması hazırlanan modele uyumunun mükemmel olması en büyük avantajlarından sayılabilir.
Zirkonyum alt yapılı porselenlerde alt yapı beyaz bir metal olan zirkonyum elementinden oluştuğu için kullanılan maske  opak porselen katı daha ince hazırlanabilir. Ancak altyapıyı gizlemek için kullanılan opak porselen katının inceliği  anatomik bir kesim yapıldığı takdirde metal porselendeki kalınlıkla birebir aynı olabilmektedir.Bu gibi durumlarda estetik açıdan direkt metal alt yapılı protezlerle zirkonyum protezler arasında bir fark kalmamaktadır.
Zirkonyum alt yapılar işlem sırasında el değmeden üretildikleri için dişe uyumları diğer tekniklere göre mükemmeldir.
Uygun şartlarda sağlanmış bir çalışmanın üzerine uygulanacak porselen her zaman estetik sonuçlar verebilmektedir. Gerek dişin hazırlanışı sırasında uyulacak anatomik kurallar gerekse teknisyenin çalışması sırasında göstereceği hassasiyet ve doğru materyal ile 20 sene veya daha fazla kullanılabilen porselen köprüler yapmak mümkündür.
Zirkonyum kaplama bilgisayar destekli hazırlandıkları için uyumlu ve gayet güzel sonuçlar ortaya çıkar.