Kaliteli diş kaplama

Kırılan çekilern dişlerin yerine kaliteli diş kaplama yaptırmak istediğinizde sadece malzeme önemli değildir. Uzun ömürlü bir kaplama için kullanılan malzeme tekniğin yanında kaplama dişin kesik diş ile yani destek dişler ile uyumlu olması asıl önemli olan budur.
Diş kaplamaUyum sorunu olan diş kaplamalarında kullanım ömrünün kısa olması ve alttaki dişin çürüyerek kullanılamaz duruma gelmesi en büyük kayıptır. Malzemeden kaynaklı kırılma aşınma ve renk değiştirmeler alttaki dişe zarar vermediği için yenisi yapılarak giderilebiliyor, ancak diş eti rahatsızlığına diş eti çekilmesine ve diş çürümesine neden olan uyumsuz diş kaplamaları malzemeleri ne olursa olsun geri dönüşümsuz hasara yol açar.
Diş malzemesi olarak kullanılan empress, zirkonyum, porselen,titanyum gibi malzemeleri araştırdığınız kadar uyumlu bir diş kaplaması yapılmasının da üzerinde hassasiyet ile durmanız gerekiyor.
İyi bir diş kaplaması diş eti ile birleştiği çizgide ideal yaklaşım açısı be sınırlarında olmalıdır. Diş etine baskı yapan kaplama kenarları ileride diş eti çekilmelerine neden olur. Diş etinden uzakta kalan kaplama kenarları da renk değişimi ve bakteri plağı birikimi için elverişli bölgeler oluşturur.