ZİRKONYUM DİŞ AVANTAJLARI



  1. Estetik yapısı ile doğal dişlerden ayırt edilmesi oldukça güçtür. Işık geçirgenlikleri vardır. Metal destekli porselenlerde özellikle gün ışığında ve fotoğraf flaşın da oluşan opak görüntü zirkonyum porselenlerde oluşmaz. Çok iyi yapılmış olan metal destekli porselenlerde bile bir mat görüntü ve yapaylık vardır. Zirkonyum dişler ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer estetik oluşturur.
  2. Ant i-alerjik materyallerdir.
  3. Diş eti hastalıklarında ve dişeti çekilmelerinde sıkça görülen diş eti morlukları zirkonyumda görünmez. Metal destekli porselenlerde zamanla dişeti metal rengini alarak porselen başlangıç noktaları ile dişeti arasında gri renkte bir hat oluşur. Zirkonyum alt yapılı porselenlerde böyle bir sorun görülmez. Daha estetik bir görüntü sağlanır.
  4. Isı yalıtıcı özellikleri çok iyi olduğundan soğuk sıcak hassasiyetini önlerler. 
  5. Zirkonyum porselenler yaklaşık 900 megapaskal dirence sahiptirler. Bu özellikleri sayesinde arka bölgelerdeki dişlerde de çok rahatlıkla kullanılırlar. 
  6. Zirkonyum metal destekli protezlere göre oldukça hafiftir. Ağızda tat bozukluğuna neden olmazlar. 
  7. Metal destekli porselenler kuron –köprü(kaplamalar) mekanik olarak dişe yapıştırılırlar. Zirkonyum ise mekanik ve kimyasal olarak dişe tutturulur. Bu yüzden metal desteklilere göre tutuculukları çok daha yüksektir.
  8. Daha önce yapılmış olan metal destekli porselen kuronlar nedeniyle diş etinde oluşan baskı ve morluklar zirkonyum (kaplamaların) kuronların uygulanmasıyla tamamen ortadan kalkar, estetik ve doğal bir görüntü elde edilir.
  9. Diş eti çekildiğinde, zirkonyum estetik görünümlerini korurlarken, metal porselenler diş ile birleştikleri bölgede kötü bir görüntü oluştururlar.
  10. Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
  11. Ağızda tat bozukluğuna, dişeti problemlerine ve ağız kokusuna yol açmayan sağlıklı bir materyal dir.
  12. Alt yapıda kullanılan bazı metallere karşı (nikel vb.) oluşabilecek alerji riski zirkonyum alt yapılı porselenler yoktur. .
  13. Zirkonyum kaplama yüzeyleri daha az plak yapışmasını sağlar ve böylece ağız hijyenine katkıda bulunur.
  14. Yalıtıcı özelliğiyle sıcak soğuk hassasiyeti gelişmez.
  15. zirkonyum diş kaplama fiyatı
    Zirkonyum diş kaplama avantajları
  16. Vücudumuzla mükemmel uyum sağlandığı için diş eti hastalığı olan ya da diş eti hastalığına yatkın olan kişilerde rahatlıkla kullanılabilir. Diş etiyle uyumu çok iyidir ağız hijyenine önem verildiği takdirde diş eti problemi yaratmaz.