Diş dolgu fiyatı 2015

2016 diş dolgu fiyatlarını konuşmadan önce diş dolgu çeşitlerinden bahsedelim. Çünkü diş dolgusu fiyatı dolgunun metal veya kompozit olmasına göre dğişir.
Metal dolgu nedir?
Amalgam adı verilen metal dolgu özellikle civa içerdiği için son derece tartışmalıdır ve zararlı olduğu yönünde araştırma sonuçları vardır. Ancak bu zararı verebilmesi için miktarı ve yapım tekniği ile kullanım şartlarının oluşması gerekir. Çok endişe etmenize gerek yok tedbirli olak istiyorsanız da amalgam dolgunuzu söktürebilirsiniz.
Kompozit dolgu?
Özellikle metal amalgam dolgunun tahtını alan bu diş dolgu malzemesi en yaygın kullanımı olan malzemedir dolgular içinde.
Ancak petrol ve türevlerinden yapıldığı unutulmamalıdır.
Henüz olumsuz görüş bildiren yayınlar olmasa da petrol türevinin çok da masum olamayacağı şahsi kanaatimdir.
Porselen dolgu?
Silika yani cam özelliğinde olan bu dolgular ağızdan ölçü alındıktan sonra laboratuvar ortamında  Cad Cam teknolojisi ile üretilirler. Dişin boşluğuna yapıştırıldıktan sonra doğal diş gibi vazife gören bu seramik dolgular benim favorimdir.
Fiyat olarak karşılaştırıldığında en ucuzu amalgam dolgu sonra kompozit dolgu fiyatı ve en yüksek fiyat da seramik dolgu dur.
Her yıl diş dolgu fiyatlarına zam geldiği için 2016 diş dolgu fiyatı olarak 150-250 tl aralığında olduĞunu söyleyebiliriz. Porselen dolgu fiyatları için muayene olmanız gerekir. 02126616979