Doğal dişe en yakın kaplama

Eski porselen diş kaplamalarınızı değiştirmek üzere iseniz veya çürük kırık diş çekimi gibi nedenlerden dolayı diş kaplaması yaptırmayı düşünüyorsanız uygulanacak kaplamanın doğal durması sizin için hayati önem taşır. İlk takıldığı günden itibaren ben burada takma bir dişim rengim ve şeklim diğer doğal dişlerden farklı diyen bir diş kaplama ile mutlu olma şansınız hiç yok.
Estetik özelliklerin yanında fonksiyon olarak da iyi bir çiğneme sağlayan zirkonyum diş kaplama hem biyolojik olarak uyumlu olması hemde estetik özellikleri sayesinde ön plana çıkmıştır. Doğal diş görüntüsüne en yalın sonuç metalsiz porselenlerden alınabilmektedir. Işığı yansıtma özelliği bakımından dişi son derece iyi taklit edebilen zirkonyum diş kaplama artık klinik olarak metal porselen diş kaplamalardan daha çok uygulanmaktadır. Zirkonyum diş kaplama ya alternatif olarak kullanılabilen tam seramik empress diş kaplamalar yapılabilmesi için eksik diş olmaması gerekmektedir. 
Diş kaplama ihtiyacının büyük oranda eksik diş nedeni ile ortaya çıktığını düşünürsek altyapı desteği olmayan tam seramik kuronların kullanım alanın ne kadar sınırlı olduğunu daha iyi anlayabiliriz.