İmplant parçaları

İmplant yapımında kullanılan bir çok farklı parça vardır değişik implant markaları kullanıldığından bütün bu parçaların daha farklı kullanılması gerekir çünkü tutucuların çapları farklıdır bazıları altıgen bazıları sekizgen olan yapılar birbirine uyma reset adı verilen ve implant vidalarını sıkmaya parça her birinde farklı özelliktedir.
Bir kliniğe yoğun olarak kullandığı implant markası klinikte bu marka ile ilgili bütün parçalarının bulunduğu anlamına gelir farklı marka implant kullanılacağı zaman ilgili firmadan servis istenir ve parçalar temin edilmeye çalışılır bazen bu aşamada sıkıntı yaşandığında modifiye parçalar ile işlem tamamlanmış çalışılır ve bu da ilerde ortaya çıkacak bazı hataların temelini oluşturur. Aynı şekilde laboratuvar içinde aynı durum söz konusudur laboratuvar yoğun olarak çalıştığı implant markasının ilgili bütün protez parçalarını bilir ve onlar içerisinden rahatlıkla seçim yapabilir farklı markalarda protez için kullanılan değişik parçalar bulunmayabilir.
Yani implantın markasına hasta değil hekim seçmeli ve kullandığı implantı daha önce uygulamaya ve başarılı protezler yapmış diş laboratuvarı ile çalışarak en iyi sonucu alabilir.