Zirkonyum diş yapımı

Zirkonyum diş

Diş hekimliğinde sürekli olarak gelişim ve buna bağlı estetik başarı vardır. Kaybedilen dişin yerine uygulanan yapay dişlerde fonksiyonun yanı sıra iyi bir estetiğe de ihtiyaç vardır son 10 yılda çok sayıda endüstriyel üretim için otomatik kontrollü yöntemler dönen freze makinaları gibi birçok çalışma yapay dişlerin estetik ve dayanımları geliştirilmiştir. Diş hekimliği sektöründe kişiye özgü ürünler tasarlanıp üretildiği için bu teknolojiler ile seri üretim yapılamamaktadır. Diş hekimliğinin verdiği hizmetlerin ekonomik olarak yüksek fiyatlı olması da bu nedene dayanır.
Teknolojideki yenilikler diş hekimliği sektörünün estetik ve dayanıklılık olarak son derece geliştirmek artık teknoloji diş hekimliğinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir implantlar içinde özellikle Cad Cam uygulamalar ile yapılan üst yapılar son derece başarılı dayanıklı ve estetik sonuçlar vermektedir.
Çok basit bir örnek vermek gerekirse ağızdan alınan ölçümleri ana moda ile aktarılıp bu model üzerinde modelaj döküm tesviye cila aşamaları sürdürüldüğünde her bir aşamada hata ve boyutsal kayıp oluşmaktadır özellikle metal malzemenin eritme ile dökülmesi sırasında büzülme ve genleşme su nedeniyle hacimsel olarak oluşan değişiklikler yüzünden orjinal şekli arasında boyutsal farklılık olduğu için zaman ile kaplamanın altından boşluklar ortaya çıkmaktadır oysa günümüzde uygulanan bilgisayarlı tasarımlar sayesinde diş hekimliğinde uygulanan döküm sistemi tamamen ortadan kaldırılmış, homojen ve içerisinde boşluk bulunmayan tesviye ve cilaya gerek kalmayan diş. altyapıları rahatlıkla üretilebilmektedir.