Diş Taşı Temizletme Fiyatı

Diş Temizliği
Günlük fırçalamanın haricinde mutlaka senede bir defa diş hekimine gitmek gerekir dişhekimi işlerini ile diş etlerini arasında oluşan diş taşlarına bu iş için uygun cihazlar ile temizler sertleşmiş bakteri plağı olan diş taşları diş eti çekilmesi diş eti kanaması nedeni ile diş kaybına sebep olabilecek oluşumlardır.
Diş temizleme fiyatları hekimin temizlik için ayrıca süreye göre belirlenir genellikle 150 ile 500 lira aralığında olan diş temizletme düzenli yaptırıldığı zaman daha uygun fiyatlar uygulanabilir.
Elektrikli Diş Fırçaları
Doğru kullanıldığında çocuklar için etkin bir temizlik kaynağı olur.Ancak yetişkinler bazen normal bir diş fırçasını doğru kullanamazlar.Dikkatsiz kullanılan fırça için ağız hijyeni sağlamak zordur.Yanlış normal fırça kullanımı eşittir yanlış elektrikli fırça kullanımıdır.Bir farkı yoktur.
Gargaralar
Florürlü gargaralar ağız içerisinde plağı uzaklaştırır,dişeti hastalıklarına karşı korur,uzun vadeli ferah nefes sağlar.Sıradan gargaralar sadece kısa süreli nefesi ferahlatır.Florür içeren gargaralar diş fırçalandıktan sonra kullanılmalıdır.
Diş ipi kullanımı nasıl olmalıdır?
Ne kadar dikkatli fırçalarsak fırçalayalım mutlaka dişler arası güzel temizlenemez. Diş araları çürük oluşumuna en müsait yerlerdir.Burada diş ipinden yardım alabiliriz. Kalan plağı uzaklaştırır. Diş çürüğü oluşmaması için yardımcı olur.
Zirkonyum Diş Kaplama Diş Nedir?
Zirkonyum porselenlerin en büyük farkı, diş dokuları ve diş eti ile olan mükemmel uyumludur.
Zirkonyum diş kaplamaları ile, porselen metal destekli porselenler arasındaki bu belirgin farklar nedeni ile zirkonyum porselenlerin tercih edilmektedir.
Özellikle sağlığı ve estetiği bir arada isteyen hastaların tercihi olan metal desteksiz zirkonyum porselenler daha uzun ömürlü olabilir
Zirkonyum ışığı geçirdiklerinden doğal diş yapısına çok benzer estetik oluşturur, çok iyi yapılmış olan metal destekli porselenlerde bile bir matlık ve yapaylık vardır. Bu nedenle özellikle ön dişlerde zirkonyum tercih edilir.
•Porselen yüzeyleri son derece pürüzsüz olacağı için sigara ve benzeri sebeplerden kaynaklanan lekelenmeleri ve diş taşı oluşumlarını minimuma indirir.
• Metal destekli porselenler bazı ışıklarda ağızda yokmuş gibi koyu renk bir boşluk görüntüsü verirler. Zirkonyum da ise aynı doğal diş gibi her türlü ışığı geçirirler.
• Kahve, çay, sigara gibi dış etkenlerle renk değiştirmez.
Alt yapısında metal olmadığı için kuron – diş eti hizasında koyu renk bir çizgi olmaz. Daha estetik bir görüntü sağlanır.