Ölümler in nedeni

Türk Toraks Derneği, sigaranın başta akciğer kanseri, kalp krizi, beyin kanaması, KOAH olmak üzere dünyada en çok öldüren 10 hastalıktan 6'sının sebebi olduğunu, saç telinden ayak tırnağına kadar her hücreye zararı verdiğini açıkladı. Türkiye'deki tüm ölümlerin yüzde 23'ünün tütüne bağlı hastalıklar sebebiyle olduğu kaydedildi.

Dernekten yapılan yazılı bilgilendirmede Türkiye'de 15 milyon kişinin sigara içtiğini dünyada bu rakamın 1,3 milyar kişi olduğu vurgulandı. Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda yaklaşık 6 milyon kişinin öldüğünü, Türkiye'deki tüm ölümlerin yüzde 23'ünün tütüne bağlı hastalıklar sebebiyle olduğu bildirildi.
Dünyadaki tütün kullanımı bu şekilde devam ettiği takdirde 2030 yılına gelindiğinde tütün kullanımı nedeniyle ölen kişi sayısının yılda 8 milyonu geçmesinin beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, Türkiye'de ise eğer önlem alınmazsa sigaraya bağlı olan yılda 100 bin ölümün 2030 yılına gelindiğinde 240 bin ölüme ulaşabileceğinin öngörüldüğü bilgisi verildi.