Zirkonyum diş kaplama


Nasıl uygulanır?

Zirkonyum diş kaplaması yapılırken, dişler kesildikten sonra dişlerin üç boyutlu yapısı tarayıcılarla bilgisayarlara aktarılır. Bu tarama işlemi iki çeşittir. İlk işlemde dişler kesilir kesilmez hasta ağzında hiçbir şekilde ölçü malzemesi koymadan ağız içi tarayıcılarla ve kamera yardımıyla görüntü sayısal ortama aktarılır ve bu işlemden sonra planlama tamamen bilgisayar ortamında hazırlanır. Daha sonra cad cam sistemine veriler gönderilir. Zirkon bloklar burada döner sistemler yardımıyla porselen dişlerin alt yapısı haline getirilir. Diğer yöntemde ise hastanın dişleri kesildikten sonra ağızdan ölçü alınır. Ölçü alındıktan sonra laboratuvara giden ölçüler özel alçı sistemleri ile dökülür ve ölçünün aslı elde edilir. Daha sonra bilgisayarlardaki scannere benzer özel aletlerle bu ölçüler taranır ve sayısal ortama yani bilgisayara aktarılır. Zirkonyum diş hazırlanır

Alt yapılar prova edilir ve üst yapının yani porselenin işlenmesi için laboratuvara gönderilir. Zirkonyum porselen diş artık hazırdır.
DİŞ HEKİMİ SERTAÇ KIZILKAYA
Dişlerde kırık çatlak aşınma kanal tedavisi veya yamukluk var ise hem bu sorunları gidermek hemde daha iyi istediği diş görüntüsüne kavuşmak amacıyla kamyon diş kaplama uygulanır. Ağızda kaçta işe kaplama uygulanacağı hakkında kesin karar vermek için klinik muayene gerekir. Diş hekimi yöntem görüntüsü ve dişlerinazdaki durumuna bakar. Sizin estetik ihtiyaçları diş sayısının belirlenmesinde önemlidir. Dudakların hareketleri konuşma şekli işlerin kapanması gibi bir çok faktör vardır. Zirkonyum diş kaplama doğal dış görüntüsüne yakın bir görüntü verir. 
Vücutta biyolojik olarak uyumlu olduğunu biliyoruz. Aynı malzeme ortopedi ameliyatlarında kemik içerisine yerleştirilen bir malzemedir. Dişeti kenarında mükemmel bir dişeti uyumu olduğunu göreceksiniz. Metal porselen kaplamalardaki gibi diş eti renklenmesi yapmaz. 
 ZİRKONYUM DİŞ KÖPRÜSÜ
Uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılabilen zirkonyum diş kaplamalar eksik diş boşluklarının giderilmesinde de kullanılır. Diş çekimi yapıldıktan sonra çiğneme, konuşma ve estetik olarak ihtiyaç duyulan eksik diş boşluğunun doldurulması zirkonyum diş kaplama ile gerçekleşebilir. Diş eksikliğini gidermek yöntemi olarak ilk akla gelen implant tedavisi olsa da bazı durumlarda zirkonyum diş köprüsü tercih edilen bir yöntemdir. Bunda boşluğun önündeki ve arkasındaki dişlerin durumu önemlidir. Dayanak olarak alınacak dişlerde kırık, çürük, kanal tedavisi, eskiden yapılmış diş kaplaması yüzeyi bozukluğu veya renk problemi, olabilir bu durumda bir şey üzerine kaplama yapılması ile boşluğun doldurulması mantıklı olacaktır.