Sağlıklı Diş

SAĞLIKLI DİŞ, SAĞLIKLI BEBEK, SAĞLIKLI GELECEK politikasıyla yürüttüğümüz flor vernik çalışmaları kapsamında 0-5 yaş bebeklerimize yılda 2 defa flor vernik, “FIRÇALAR ÇANTADA DİŞLER YOLUNDA” projesi kapsamında da 6-10 yaş arası çocuklarımıza yılda 4 defa flor jel uygulayarak çürük risk oranını erken dönemde azaltmak, doğru-düzenli diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak, ailelere ve çocuklara eğitim vererek ağız ve diş sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır.

Okullarda Diş Hekimlerimiz tarafından merkez ilçe ve ilçelerimizde 4+4 öğrencilerimizin diş taramaları yapılmakta ve eğitimler verilmektedir.

Bu eğitimler her yıl 1. Sınıf öğretmenlerimize, halkımıza, Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencilerimize, Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerimize Diş Hekimi ve Hemşiremiz tarafından verilmeye devam etmektedir.

Hazırlamış olduğumuz mobil diş ünit aracıyla çalışmalarımız daha da kolaylaşıp, yaygın bir kitleye hizmet verilecektir.

Ayrıca ilimiz ağız ve diş sağlığı çalışmalarında örnek il olma başarısını göstermiş olup, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 9 ilden gelen diş hekimleri ve sağlık personeline ilimizde eğitim düzenlenmiştir.

Programa başlayacak olan illere Müdürlüğümüz tarafından destek olunmakta, eğitim talebi olduğunda diş hekimlerimiz görevlendirilerek diğer illerde uygulamaların başlanması sağlanmaktadır.

Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerimizin yeni bir boyutu olan anaokulları ve anasınıflarımızdaki 60 ay ve üzeri çocuklarımıza da ağız-diş sağlığı ve beslenme eğitimleri verildi,diş fırçası dağıtılarak doğru diş fırçalama yöntemi gösterildi ve dişlerine flor vernik uygulandı. Açılışını 18.12.2014 tarihinde Sayın Vali Yardımcımız ve diğer protokol üyelerinin de katılımıyla yaptığımız Anaokulu Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Faaliyetlerimiz tamamlanmıştır.


Diş Hekimi Oktay Yüksel