Ön eğri dişler nasıl düzeltilir?

Yüz ifademiz için en önemli unsurlardan biri olan dişlerimiz sadece renkleri ile değil dizilişleri ile de sorun olabilirler. Çarpık konumlanmış dişler görünümü büyük ölçüde bozarlar. Çocuk yaşta genellikle ortodonti tedavisi ile düzeltilebilen eğri dişler tamamen ideal pozisyona getirilebilirler. Yaş ilerledikçe insanlar ağzında tel taşımak istemezler. Bu nedenle lise yıllarından sonra tel taktırmak isteyen hasta sayısı çok azdır. Oysa eğri dişler her yaşta diş teli takılarak düzeltilebilir.
Tel takmak sureti ile dişlerin düzeltilmesi ideal tedavi yöntemidir diyebiliriz. Çünkü diş izerinde kalıcı hiçbir işlem yapılmaz. Sadece braket adı berilen diş teli yüzeye yapıştırılır ve tedavi sonunda çıkarılır.
Şimid tel taktırmak istemeyen hastalar için alternatiflere gelelim. Eğri dişler sadece dişsel olarak hatalı pozisyonda ise diş hekiminiz size invisalign adı verilen şeffaf plak ile diş düzeltme işlemini önerebilir. Her eğri diş bu yöntem ile düzeltilemez. Size invisalign plak yönteminin uygun olup olmadığını diş  hekiminize sorabilirsiniz.
Eğri dişleri lamina diş kaplama yöntemi ile düzeltmek de mümkündür. Aşırı pozisyon bozukluğu yoksa ve kapanış uygunsa dişlerin üzerine ince seramik restorasyonlar yapılarak estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Yaklaşık 1 hafta gibi bir sürede tamamlanan bu tedavi maliyetinin yüksek olması nedeni ile çok fazla tercih edilmemektedir.
Ön bölgede eğri kırık çatlak veya eksik diş olduğu durumda dişlerin üzerini kaplamak en çok tercih edilen yöntemdir. Diş kaplamasının estetik olması için iyi malzeme, iyi ihazırlık ve iyi bir teknisyen üçlüsünü biraraya getirmek gerekir, ön diş estetik kaplama için metalsiz seramikler doğru bir seçim olacaktır. En sık kullanılan metalsiz porselen diş kaplama altyapısı  zirkonyum ile uygulanır. Dayanıklılık ve estetik olarak istenilen sonucu alabildiğimiz zirkonyum diş kaplama sayesinde doğal görünümlü ön diş kaplamaları yapılabilmeltedir. Zirkonyum diş kaplm altyapısının beyaz olması nedeni ile ince yapılabilmektedir. Yüzey özellikleri ve renk tonu teknisyenin bilgi tecrübe ve özeni ile ortaya çıkan bir sanattır..
Bir diğer estetik ön diş kaplama malzemesi de empress diş kaplamalrdır, İçerisinde altyapı olmadığı halde güçlendirilmiş seramik olması nedeni ile yüksek dayanıklılığı vardır. Özellikle tek diş eksikliklerinde yüksek fiyatına rağmen çok tercih edilen bir estetik diş kaplama olan empress diş kaplamalar hakkında ayrıntılı bilgi almak için diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi alabilirsiniz.
Doğal olan en güzeldir. Dişlerin düzenli bakımları yapılmalı ve özellikle diş çürüklerinin oluşmasına meydan verilmemelidir. Çünkü eksilen bir diş kaybedilen bir organdır. Yerine yapılacak olan sadece aslını taklit etmeye çalışan bir protez olacaktır. Estetik amaçlı yaptıracĞınız