Sinüs lift nedir?

Diş hekimliğinde implant uygulaması her geçen gün artmaktadır. Sabit diş protezleri insanların kendi dişkerine en yakın yapay diş tedavileridir. Bu nedenle çok tercih edilen implant tedavisi üst çenede birtakım sınırlamalar ile karşe karşıyadır. Üst çenede sinüs adı verilen solunum boşlıkları nedeni ile implant uygulaması için kemik dokusu azdır. 
Sbit diş yapılabilmesi için en az 6implanta ihtiyaç olduğu düşünülürse üst çenede azılar bölgesinde implant yapılması şarttır. Bu bölgelerde kemik tozu ilave edilerek implant yapılması mümkün olmaktadır. Sinüslerin yükseltilmesi anlamına gelen sinüs lifting terimi burdan gelir.
Bu şlem ikş şekilde uygulanabilir. Kapalı sinüs lifting implant yapımı sırasında sinüs tabanının yükseltilmesi ile uygulanmaktadır. Bazen küçük bir çekiç yardımı ile bazen de sidalama yöntemi ile sinüs tabanı yükseltilir. 
Açık sinüs lifting işleminde yan tarftan açılan küçük bir pencere vasıtası ile sinüs tabanı açılır ve kemik tozu ilavesi yapılır. Bu bölge 3ay bekleme süresi tamamlandığında implant yapımına uygun hale gelir.
Kronik sinüziti olanlarda açık sinüs ligting önerilmez. 
Sinüs lifting işlemi ile birlikte uygulama gerektiğinde maliyet artar. Sinüs lifting için kullanılan kemik tozu maliyeti yüksek bir malzemedir. Döviz ile satışır ve kullanılan hacme göre fiyatlandırılır. Bu işlem için ek bİr çaba sarfedilir ve teknik pratik bilgi ve beceri gerektirir. Bu nedenle sinüs lifting işlemi için nerede ise implant maliyeti kadar bir ödeme yapmanız gerekecektir.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi için kliniğimizde muayene olabilirsiniz, Randevu tel 01216616979