Zirkonyum neden yapılır

Zirkonyum Diş Kaplama
Estetik dişlere ihtiyacı olanlar için diş hekimliğinde zirkonyum diş kaplama ile günümüzde bir çok vaka için memnun rindedici çözümler üretebilir. Özellikle ön dişlee kırık, çürük veya görüntü bozukluğu olan insanlar için diş kaplaması çoğu zaman önde gelen seçeneklerden bir tanesi olmaktadır. Yapılacak diş kaplamasının vücut ile uyumlu estetik görüntüye sahip doğal görüntü veren malzeme kullanılarak yapılması gerekir. Bugüne kadar metal altyapılı porselen diş kaplamaları kullanılarak bu estetik görüntü sağlanmaya çalışılsa da metalin bazı olumsuz özellikleri nedeniyle artık yerini Metal içermeyen zirkonyum porselen diş kaplamalara bırakmıştır. Zirkonyum kaplamalar model cihazlar sayesinde bilgisayar destekli tasarım ile üretilir .Ağızdaki kesik diş ile mükemmel bir uyumu vardır. Bu sayede altta kesilmiş olan dişte çürük oluşmaz.
Zirkonyum rengi beyaz olduğu için bir şeydi kenarında koyu renk çizgiler oluşturmaz. Her yaşta hastaya uygulanabilen bu diş kaplamaları ışık geçirgen oldukları için doğal diş yapısına benzeyen görüntü sağlarlar. Diş estetiği ihtiyacı olanlar için zirkonyum diş kaplama çoğu zaman yüz güldüren sonuçlar verebilmektedir. Ancak estetik diş hekimliğinde bir bütün olarak değerlendirilmeleri gerekiyorsa dişeti kenarlarında renginde ve ağızdaki diğer dişlerde işlemler yapılmalıdır.
Örneğin kaplama yapılmayan dişlerin rengi sarı ise o dişlere diş beyazlatma uygulanabilir. Dişlerin boyu kısa ise diş eti estetik cerrahisi yapılarak diş boyları uzatılabilmektedir. 
Sizin için en iyi estetik diş ekimi niye çözümlerini öğrenmek istiyorsanız İstanbul Diş Kliniği 'nden diş hekimi Sertaç kızılkaya 0 212 661 6979 dan randevu alarak muayene olabilirsiniz.
Bu yazımızda size zirkonyum'un hangi amaçla kullanıldığını ve estetik diş hekimliği ile yapılabilecek tedaviler hakkında bilgi vermeye çalıştık. Web sitesini takip edebilirsiniz.