Diş Eti Kenarı Renklenme

Metal içeren diş kaplamaları diş eti ile birleştiği bölgede estetik sorunlar ortaya çıkarır. Dişin üzerine yapıştırılan sabit diş köprülerinde uzun Ömürlü bir kaplama için en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi tam bir izolasyon sağlanmasıdır.
Kesik diş üzerinden alınan ölçü labaratuvarda hazırlanan diş kaplaması ile örtülür. Hazırlanan diş kaplamasının kenarları diş ile diş etinin birleştiği bölgede açıklık olmasına neden oluyor ise uzun dönemde alttaki dişim çürümesi sözkonusu olur. Diş eti kenarında bulunan açıklığa biriken yemek artıkları zamanla çocuk oluşmasına neden olacaktır. Özellikle kanal tedavisi olmuş dişlerde açıklık olduğunda soğuk sıcak hassasiyet ve görmeyeceğinden 1 ile 2 yıl içerisinde yapılan köprü alttaki dişim çürümesi nedeniyle tekrar sökülmek zorunda kalır.
Bu gibi sorunların önüne geçmek için ağzındaki diş üzerine çok iyi bir kaplama yapılması gerekir. İyi kaplamadan kasıt hem diş üzerine tam olarak artan karşı Çenedeki dişlerle kapanan yan dişlerle uyumlu ve hepsinden önemlisi dişeti kenarı ile tam bir uyum içerisinde olan diş kaplamasıdır.
Diş üzerine sabitlenen kaplamalar estetik diş hekimliğinin önemli bir bölümünü oluşturur. İçinde metal bulunan porselen diş kaplamalar estetik olarak da çok başarılı olamazlar. Zirkonyum hem biyolojik uyumu hem de renk yansıtması özelliğinden dolayı özellikle estetik diş hekimliğinde ön bölge dişlerde her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlanan bir malzemedir. Zirkonyum doğada saf olarak bulunmaz. Bir Konya veya silikat oksit ile yaptığı birleşik olan zirkon şeklinde bulunur. Zirkonyum içeren bir çok porselen sistemi vardır. Günümüzde En yaygın olan üç adet sistem kullanılır. Bunlar yttiriyorum Tetragonal zirkonya Poli kristaller, zirkonyumla güçlendirilmiş alümina ve magnezyum kısmi stabilize zirkonyum dur. 
Zirkonyum kaplamalar tek diş veya köprü uygulamalarında geniş bir kullanım alanı bulurlar. Seramik sistemlerinin bir çoğu sadece ön dişler deki çiğnemek kuvvetlerine karşı dayanabilir. Arka bölgelerde uygulanamazlar. Oysa zirkonyum alt yapılı porselen diş kaplamalar arka bölgelerde rahatlıkla kullanıla bilir. Zirkonyum diş kaplamalarının kullanım alanları: 
1. Tek diş kaplama 
2. 3 -6 yiyeli köprüler. 
3. İmplant üstü kuron köprü
Zirkonyum yapımı için elverişsiz koşullar şunlardır. Derin kapanış olan hastalar, yetersiz kuran boyu, diş sıkma gıcırdatma gibi alışkanlığı olanlar, yetersiz ok güzel mesafe, kanatlı köprü kullanım ihtiyacı olması, yetersiz diş eti ve kemik desteği.