Digital Gülüş Tasarımı

Her kişi için kendine özel bir gülümseme şekli vardır. Bu gülümsemenin sempatik görünmesi genellikle belirli kurallara uyu olduğu zaman mümkün olabilmektedir. Gülüş tasarımında kişiye özel tasarlandığı zaman bu kurallara dikkat edilir ve yüz ile dişlerin gülümseme sırasında uyumlu bir hal alması sağlanabilir. Diş ekinleri ideal gülüş estetiği mi yakalamak amacıyla birtakım çalışmalar yaparlar. Bu çalışmaların tamamı işe kimliği nde gülüş tasarımı olarak adlandırılır.
Günümüzde bilgisayarlardan da destek alınarak hazırlanan gülüş tasarımı sayesinde kişiye özel gülüş estetiği planlanıp özel olarak uygulana bilir. Dijital gülüş tasarımında işe kişinin fotoğraf görüntülerinin alınmasıyla başlanır. Alınan bu fotoğraflar üzerinde bir takım ölçümler yapılır. Fotoğrafları destekleyen videolar çekilir. Bu kayıtlar bilgisayarda program yardımıyla bir tasarım halini alır. Değişik alternatifler bilgisayar programı sayesinde dişler üzerinde yüze uyumlu hale getirilir. Hasta ile karşılıklı konuşma sırasında kişinin beklentileri sosyal yaşantısı ve ona uygun diş formu belirlenir.
Dijital gülüş tasarımı
Dijital gülüş tasarımı nedir?
Gerekiyorsa kişiye diş beyazlatma yapılır. Diş beyazlatmadan önce şüphesiz diş taşı temizliği ile dişlerin üst kısmında bulunan çay kahve lekeleri ve diş taşları dişler üzerinden uzaklaştırılır. İhtiyaç duyuluyorsa ofis beyazlatma ve ev beyazlatma da uygulanabilir.
Bilgisayar üzerinde hazırlanan bu modeller laboratuvara ölçümleri yapılarak gönderilir ve kişi için bir matkap adı verilen model oluşturulur. Sonraki randevuda hastaya matkap model uygulaması yapılarak fotoğraf ve videoları yeniden alınır. Tedaviden sonra nasıl görüneceğine ilgili somut bir bilgi hasta için yönlendirici olmaktadır.
Türkiye'de dijital gülüş tasarımının ilk uygulayan diş hekimilerinden birisi olan diş hekimi Sertaç Kızılkaya tedavi öncesi hastalara tedavi sonrası durumlarında göstermenin çok büyük kolaylık ve avantajlar sağladığını bildirdi. Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan randevu almak isterseniz 0 212 661 69 79 numaralı telefondan kendisine ulaşabilirsiniz. Estetik gülüş tasarımında mutlaka dikkat edilmesi gereken bir kural da diş eti sağlığıdır. Diş eti kanaması olan hastalar için mutlaka tedavi öncesi dişeti hastalığı tedavisi prosedürleri uygulanmalıdır. Diş eti problemlerinin tedavisi estetik tedavilere başlanmadan önce tamamlanıp sağlıklı diş etleri ile estetik uygulamaların yapılması doğru olacaktır.