ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMANIN BAŞARISI

Dişhekimliğinde estetik diş kaplama için yaygın olarak kullanılan zirkonyum diş kaplamanın neden çok tercih edildiği merak edilir. Bir de şeyin doğal görüntüde olması için pek çok faktörün bir araya gelmesi gerekir. Öncelikle malzeme olarak dişin yapısını taklit etmelidir. Alışılmış şekilde yaygın olarak kullanılan metal üzeri porselen diş kaplamalarında malzeme dişiyi taklit edemez. Çünkü metalin ne ışıkla ısıtma özelliği ne de diş eti ile uyumu istenilen seviyede değildir.
Metal üzerine yapılan porselen ne kadar kaliteli malzemeden yapılırsa yapılsın dişin estetik özelliklerini veremez. Metal porselenlerde diğer bir büyük dezavantaj da metalin eritilerek dökülmesi sırasında oluşan büzülme ve genleşmesi'dir.  
ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA TERCİH NEDENLERİ
  1. Biyolojik uyumlu olması
  2. Yapım tekniği 
  3. Hatasız uyum
  4. Renk özelliklerinin diş ile uyum sağlaması
  5. Hızlı uygulama 
Bilindiği gibi zirkonyum malzemesi diş hekimliğinin yanı sıra tıpta özellikle ortopedi alanında uygulama alanı bulmaktadır. Biyolojik olarak vücut dokuları ile uyumlu olması tıp alanında kullanılan alanlarını her geçen gün artırmaktadır. Titanyum gibi vücutta alerjik reaksiyon oluşturmayan ender malzemelerden bir tanesidir. Diş kaplaması olarak kullanılan zirkonyum alt yapı bilgisayar destekli üretim ve tasarım aşamaları ile yapıldığı için hatasız bir kaplama yapımına mümkün kılmaktadır. Kaplamanın kesik diş ve diş eti ile uyumlu olması büyük önem taşır. Uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek özellikte diş kaplamaları yapılabilmektedir. Kaplamanın sadece uzun ömürlü olması yeterli olmamaktadır. Renk uyumunun da istenilen seviyede olması estetik diş uygulaması bakımından büyük önem taşır. Zirkonyum kaplamalar ışık yansıtma özellikleri ile bu açıdan da büyük avantaj sağlarlar. Malzemenin beyaz renkli olması nedeni ile ince bir alt yapı ve üzerine uygulanacak estetik porselen sayesinde mükemmel sonuçlar verebilmektedir. Diğer bir önemli avantajı da aynı şekilde bilgisayar destekli tasarım ve sonrasında bilgisayar destekli üretim aşaması sayesinde kısa sürede hazırlanabilir olmasıdır. Hata payı olmadığı için işlemin tekrarlanması veya yenilenmesi gibi zaman kaybı oluşturan faktörler ortadan kalkar. Bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde zirkonyum diş kaplamalarının tamamlanması mümkün olmaktadır. 

Diş kaplama çeşitleri arasında en çok tercih edilen malzeme olarak ön plana çıkan zirkonyum diş kaplama hakkında ayrıntılı bilgi almak ve size uygulanabilecek tedavilerrin süresi maliyeti ve alternatifleri hakkında görüşmek için bizi arayabilirsiniz.