LAMİNE İLE DOĞAL DİŞ GÖRÜNTÜSÜ

Estetik diş tedavilerinde günümüzde bir çok önemli gelişme olmuştur. Hiş Hekimi Sertaç kızılkaya lamina diş kaplama olarak adlandırılan dişin ön yüzeyine uygulanan kaplamalar hakkında bilgi verdi.
Gelişmiş seramikler ile hassas bir çalışma sonucunda üretilen lamina diş kaplama ağız içerisinde özellikle ön diş bölgesinde doğala en yakın renk ve yüzey özelliklerini vermek için kullanılır. Diş hekimi Sertaç Kızılkaya lamina diş kaplamaların yapım aşamalarını anlattı. Önce hangi azda hangi tedavinin uygulanması gerektiğine karar vermek gerekiyor. Aralıklı dişlerde ve estetik olarak düzeltilmeye İhtiyaç duyulduğunda alternatiflerden bir tanesi de lamina diş kaplamalar dır.
Lamina diş kaplama yapılmaya karar verildikten sonra ağız içerisinden ölçü alınır ve fotoğraflar çektiler. Dişlerin görünen diş yüzeylerinden ince bir tabaka aşındırmaya yapılır. Mine tabakasında gerçekleştirilen kesme işlemi sonrasında diş etinin net bir şekilde görüleceği hassas ölçü alınır. Laboratuvar ölçüden model elde eder ve bunun üzerine cam seramik adı verilen malzeme ile doğal diş görüntüsünde ince bir tabaka seramik hazırlar. Klinikte alınan fotoğraflara göre diş teknisyeninin hazırladığı seramik yapraklar azda prova edilir. Uzatılması veya kısaltılması gereken yerler ayarlanır. Diş rengi ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilir. Kesik diş yüzeyi ile hazırlanan yaprak seramiğin birbiriyle tam uyumlu olması gerekir. Renk kontrolü de yapıldıktan sonra yüzey şekil özellikleri dikkatli bir Şekilde kontrol edilir. Prova sırasında da ağız içerisinden fotoğraflar alınabilir. Gerekli düzeltmeler için diş teknisyeni lamine diş kaplamaları ağızda görebilir. Bu durumda fotoğraf çekmeye gerek kalmayacaktır. Diş yüzeyi aşındırıldıktan sonra beş ila yedi gün arasında lamina diş kaplamalar hazırlanmış olacaktır. Dikkatli bir yapıştırma aşaması sonrasında artık rahat bir şekilde gülümseyebilirsiniz. Lamina diş kaplama sayesinde kendi dişiniz gibi doğal görünen estetik diş kaplamaları yapılması mümkündür. Daha fazla bilgi almak için diş Hekimi Sertaç Kızılkaya www.drsertac.net sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Diş tedavilerinde en doğru karar klinikte hastanın görülmesi ve belki de röntgen sonrası verilebilir. Dişleriniz için lamina kaplamanın uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız mutlaka diş hekimi ile görüşmeniz gerekiyor. Lamina diş kaplamalar diğer porselen veya zirkonyum diş kaplamalara göre daha yüksek fiyatlıdır. Lamina fiyatları kullanılan malzeme ve çalışmanın hassasiyeti nedeniyle diğer kaplama fiyatlarından daha yüksektir. Diş kaplama fiyatları ve lamina diş fiyatları hakkında bilgi almak için de bizimle görüşebilirsiniz. İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Diş Kliniğimizde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.