ÖN DİŞ ZİRKONYUM KAPLAMA

Dişlerimiz yemek yeme konuşma ve estetik görüntü için vazgeçilmezim izdir. Dişlerden bir tanesinde veya kanal tedavisi gibi problem yaşadığımızda estetik olarak varlığını fark ederiz. Özellikle diş kaybı sonrasında değişim komisyonları da plana çıkar. Günümüz modern diş hekimliği sayesinde çürüyen kırılan veya kaybedilen dişler yerine onların görüntü ve işlevini sağlayan uygulamalar yapılabilmektedir.
Çekilmiş dişler için implant uygulamaları doğal diş kökünü taklit eden yapay kökler olarak uygulanır. İmplant üzerine yapılan diş kaplaması veya köprüsü sayesinde de eksik dişin görüntü ve fonksiyonu tamamlanmış olur. İyi bir implant üzerindeki diş kaplama veya protez ile birlikte istenilen fonksiyonunu sağlayan, estetiği kazandıran ve rahat konuşmamıza imkan veren uygulamalardır.
Dişler üzerine kaplama yapılması iyi bir fonksiyonunun sağlanması için her zaman yeterli olmaz. Kaplamaların altındaki implantların veya yeterli dayanıklılığı göstermesi ve uzun süre hizmet edebilmesi önem taşır. Yapılacak diş kaplamasının çeşidi de estetik görüntü için önemli faktörlerden bir tanesidir. Günümüzde zirkonyum diş kaplamalar estetik özellikleri ile ön plana çıkan ve hasta memnuniyeti sağlayan diş tedavilerinin başında geliyor. Zirkonyum diş kaplamalar elmas kadar dayanıklı ve diş kadar estetik görünümde olan malzemelerdir. Diş kaplaması içerisinde dayanıklılığı sağlayan alt yapı maddesi olarak kullanılırlar. Porselen diş kaplamalar da alt yapı malzemesi olarak kullanılan metal yerine zirkonyum kullanımı son yıllarda giderek artmaktadır. Zirkonyum bilgisayar teknolojileri sayesindeazdaki diş ile hatasız uyum sağlaması en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Estetik diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan zirkonyum diş kaplamalar hakkında bilgi aldık.
Bakın İstanbul küçükçekmece Korudent Diş Kliniğinden  Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya biz de zirkonyum diş kaplama hakkında hangi bilgileri verdi.
Teknolojinin ilerlemesi sayesinde artık kendi dişleriniz gibi görünen ve doğal dişlerden farklı olmayan estetik kaplamalar yapılabilmektedir. Daha güzel bir görünüm ve gülümseme için estetik diş hekimliği ye uygulamaları yapılmaktadır.

DİŞ ETİ DÜZELTMELERİ
Diş etinde ortaya çıkmış hastalıklar tedavi öncesi mutlaka giderilmelidir. Metal içeren kaplamalar nedeniyle dişeti kenarında ki koyu renk geçici diş kaplamalar yapılarak giderildikten sonra estetik diş kaplamaları uygulanmalıdır. Diş ile diş eti kenarından birleştiği sınırda sivil bir görüntü oluşturulmalıdır. Bir şey Gavsi istenilen şekilde ayarlanır. Gülme sırasında bir şey sağ ve sol tarafta bir bebeği ile paralel olması ve diş boylarının uyumlu bir şekle getirilmesi istenilen özelliklerden bir tanesidir. Gülme sırasında işlerin az görünmesi veya fazla görünmesi gibi problemler estetik diş ve dişeti tedavileri ile giderilebilir.
ÖN DİŞ KAPLAMALAR
Görünen bölgede altı veya on diş için estetik kaplama söz konusu olduğunda en çok kullanılan malzemelerden bir tanesi de kaplamalar var lamina veya diş kaplamalar da uygulanan modern tedavi yöntemleri arasındadır. Porselen ve kompozit uygulamalar tercih edilmeyen ve estetik olarak tatmin etmeyen tedavilerdendir. Ön diş için zirkonyum kaplama hem uzun hem de doğal görünüm sağlaması nedeniyle en çok tercih edilen uygulamadır. Koyun kaplamalar diş eti kenarında dişeti uyumu ve renk olarak doğal diş rengine. Bu nedenle kaplamaları için zirkonyum tercih sebebidir.
DİŞ BEYAZLATMA 
tedavi öncesi yapılacak bis rengini belirlemek ve buna göre tedaviye devam etmek gerekir. Ağızda kalan dişlerin rengi koyu ise onlar için diş beyazlatma yöntemlerindan faydalanmak gerekir. Yapılacak dişlerin rengini koyu renk yapmaktan kalan işleri rengine diş beyazlatma yöntemleri ile daha beyaz hale getirmek uygun olacaktır. Estetik diş tedavileri nde tedavi öncesi uygulanan diş beyazlatma işlemi sayesinde yapılacak işlerin rengi de daha beyaz olmakta ve sonuç daha farklı olmaktadır. Diş beyazlatma işlemi klinikte uygulanan ve evde uygulanan tipleri ile başarıya ulaşmayı uygun bir tedavidir. Hastaların büyük bölümü diş beyazlatma işleminden son derece memnun kaldıklarını belirtmektedir. Hidrojen peroksiti, karbamid peroksit gibi kimyasal malzemeler ile yapılan beyazlatma sonrasında diş zarar görmez. Yaygın olarak yanlış birkanı vardır. Bu da zarar verdi. Oysa dünyada diş hekimleri birliği, Amerikan Diş Hekimleri birliği ve profesyonel uygulamalar yapıldığı taktirde dişe herhangi bir zararı olmadığı gibi yapısını güçlendirdiği bilimsel olarak açıklamışlardır.