(Backup) KÜÇÜKÇEKMECE ORTODONTİ

Diş eğriliklerni düzeltmek sadece estetik diş görünümü bakımından değil dişlerin sağlıklı ve uzun Ömürlü kullanıla bilmeleri bakımından da büyük önem taşımaktadır. İstanbul küçükçekmece diş hekimi Sertaç Kızılkaya ya ortodonti tedavisi ile ilgili merak edilen soruları sorduk. Diş hekimi Sertaç Kızılkaya küçükçekmece ortodonti Kliniği nde hangi tür tedaviler yapıyorsunuz?
diş eti kanaması
Kliniğimizde estetik diş hekimliği ye, ortodonti mü imkan tedavileri konusunda uzman ve tecrübeli hekimler tarafından yapılmaktadır. Estetik diş tedavileri bir bütündür. Bazen ortodonti tedavisi sonrasında diş kaplama bazen implant ile birlikte ortodonti tedavisi gerekir. Ortodonti tedavisi her yaşta uygulanabilen bir tedavidir. Ancak erken yaşlarda uygulandığında kemik ve ağız yapısı bakımından avantaj elde edilmiş olur. Tedavi süresi kısalır. Tedavi maliyetlerini de azaltan erken dönem ortodonti tedavileri için mutlaka on yaşından itibaren diş kontrolleri yapılmalıdır.
Günümüzde her yaşta şeffaf plaklar veya şeffaf aparey ile ortodonti tedavisi yapılabilir mi?
Gelişen bilgisayar teknolojisi artık diş tedavilerinde de yaygın bir şekilde kullanılmakta. Özellikle ortodonti tedavisi Büyük aşama kaydederek telsiz ortodonti yöntemine geçmiştir. Ağız içerisindeki mevcut durum bilgisayar ortamına aktarıldığında ideal bir diş sıralanışı için gerekli hareketler tespit edilir. Bu hareketleri adım adım planlayan bilgisayar programı hangi dişe ne kadar kuvvet uygulanacağını ve kaç plak yapılması gerektiğini belirler. Her bir plak işlerde küçük hareketler olmasını sağlar. İki haftada bir değiştirilen plaklar dişlerin düzeltilmesi için adım adım işlevi görürler. Dişin üzerine metal teller yapıştırılmadan diş hareketi elde edilmesi ortodonti tedavisi nde büyük avantaj sağlamaktadır. Telsiz ortodonti olarak adlandırılan şeffaf plaklar ile diş düzeltilmesi fiyat olarak diğer diş teli takılarak yapılan ortodonti tedavileri ile yakın fiyat aralığındadır. Şeffaf plak fiyatları genellikle uygulanacak plak miktarına göre belirlenir. Plak sayısı altıdan fazla ise 5000 tl ile 8000 tl aralığında ortodonti tedavi fiyatları verilebilmektedir. Sizin için uygulanacak ortodonti tedavisi fiyatı hakkında bilgi almak ancak yapılacak diş kontrolü sonrasında mümkün olabilir.