Ön Dişlere İmplant Yapımı ve Fiyatları

Ön dişler bir nevi insan yüzünün vitrinidir. Mutlu anlarımız da karşıdaki insanların gözüme soktuğumuz bir uzvumuz değil mi. Bu işlevsel ve estetik uzvumuzu kaybetme düşüncesi bile içinizi ürpertebilir. Ancak farklı nedenlerden dolayı işlerinizde zaman içerisinde problemler ortaya çıkabilir. Diş problemleri estetik ve fonksiyon kaybına neden olduğu için daha fazla önemsemiyorlar. Bir çok insanın ağzında arka azı dişlerinin eksik kırık veya çürük olduğu bir gerçektir. Oysa, ön dişler ve eksik veya çürük olduğunda bu dişlerin en kısa süre içerisinde tedavisi yoluna gidilir.
Ön Diş Eksikliği Tedavisi 
zirkonyum diş kaplama ile porselen diş farkı

Aslında ister ön diş olsun, ister arka diş olsun kaybedildiği zaman mümkün olan en kısa süre içerisinde telafi edilmelidir. Biraz önce de bahsettiğim gibi dişlerin sadece estetik görünüme katkıları yoktur. Fonksiyon olarak çiğneme, ısırma ve estetik olarak da dudakları destekleme işlevleri mevcuttur. Diş kayıtlarında bu fonksiyonların hiçbiri sağlanamaz. Bu nedenledir ki İnsan dişlerini Kaybettiğinde onun yerine en az kendi dişleri gibi görünen ve işlev yapan yeni takma dişlerini yaptırmak ister.
Diş eksikliğinin tedavisinde farklı yöntemler kullanılabilmektedir. Estetik amaçla yaptırılan diş kaplamaları ve diş köprüleri diş estetiği tedavisi ve sıklıkla kullanılan ya nedenlerden bir tanesidir. Diğer bir yönden eksik dişlerin yerine implant uygulaması olmaktadır. Pek tercih edilmese de bazen kısa sürede diş yapımı isteyen hastalara geçici olarak takılan hareketli protezler ve ön diş eksikliği tedavisinde kullanılabilmektedir.
Şimdi sırasıyla bu tedavilerin avantaj ve dezavantajları ile inceleyelim. 
Ön Dişlere Kaplama Uygulaması
Dişe kimliği nde en çok uygulanan işlemlerden bir tanesi de üzerinin kaplanmasıdır. Adeta bir kılıf gibi dişin üzerine getirilen diş kaplamalar diş şeklinde ve renginde hazırlanır. Bazı dişlerin eksik olması durumunda da diş kaplamaları köprü olarak uygulanırlar. Eksik olan dişin arkası ve önündeki dişler aşındıılacak üzerine geçirilen diş köprüleri ön disk eksikliği tedavisinde de kullanılan önemlidir yani yöntemdir. Diş kaplamasının çeşitleri vardır. Porselen diş kaplamalar çok yapmış olmalarına rağmen aslında son yıllarda kullanılmaya başlanan zirkonyum diş kaplamalar daha estetik ve uzun ömürlü kaplamalardır. Fiyat olarak biraz yüksek olsada zirkonyum diş kaplamalar gerek sağladıkları uzun ömür gerekse arzu edilen mükemmel estetiğe ulaşma başarısı sayesinde her geçen gün giderek artan bir yoğunlukta kullanılmaktadır..