Zirkonyum Diş Yaptıranlar

Sağlıklı dişler temel hedef olsa bile zorunlu durumlarda dişlere kaplama, kanal tedavisi, dolgu gibi işlemler uygulanabilir. Amaç bazen diş aprısı nı kesmek, bazen de kötü görüntüyü ortadan kaldırmak olabilir. Bu yazıda zirkonyum diş yaptıranların bu süreç içerisinde neelerle karşılaştıklarını detaylı olarak anlatmak istiyoruz. 
ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA YAPTIRMA KARARI

Diş kaybı hiçbirimizin istemediği sağlık sorunlarından bir tanesidir. Genellikle erken yaşlarda yetersiz ağız bakımı veya hatalı beslenme nedeniyle dişler üzerinde bir takım sorunlar ortaya çıkar. En başta diş çürükleri ve diş eti sorunları ile başlayan problemleri diş ağrısı diş eti kanaması ve diş kaybı takip eder. 
Diş problemleri ortaya çıktıktan sonra yapılacak en doğru işlem en kısa sürede sorunun çözümü olmalıdır. Diş çekimi bildiğiniz gibi geç kalınan diş tedavileri nedeniyle istenmeyen ancak mecbur kalınan bir işlemdir. Kaybedilen her diş büyük bir kayıptır ve telafisi maddi manevi külfet getirir. Çekilen diş yerinin boş bırakılması o bölgede bulunan diğer dişlerin ve çevre dokuların deforme olması demektir. Çeşme alanının her iki yanında bulunan dişler de kayma, devrilme oluşur. Yer değiştiren dişlerin çekim alanını kapatması oranın daralması yapılacak diş için de